Miért érdemes a rosacea kezelést időben, azaz minél előbb elkezdeni

2019-04-30 0 Hozzászólások

Miért érdemes a rosacea kezelést időben, azaz minél előbb elkezdeni

 

A rosacea egy, a bőrt és az alatta található létfontosságú hajszálereket érintő elváltozás, ami a nőknél nagyobb arányban, ugyanakkor férfiaknál is jelentkezhet, és egyre elterjedtebbé válik, főleg a világosabb bőrű populáció körében.

Az érintetteknél nagyjából a harmincas-negyvenes éveik környékén vagy még később (nők esetében pl. a menopauza után) bukkannak fel az első, kezdetben egészen gyenge tünetek. Az arc hirtelen és átmeneti ideig tartó kipirosodását több tényező is kiválthatja.

A rosacea oka, lehet genetikai és környezeti eredetű eredetű is. A probléma gyökere a bőr alatt található hajszálerek rugalmasságának csökkenésében, illetve az érfalak kitágulásukban rejlik.

Az értágulat megjelenhet túl meleg vagy túl hideg levegőn való tartózkodás, erős UV sugárzás, megerőltető tevékenység (pl. munka vagy sport), izgalom, félelem, stresszhatások, bizonyos kozmetikai beavatkozások, Demodex nevű atka-fertőzés, valamint forró, csípős ételek, illetve italok és koffein vagy alkoholtartalmú italok fogyasztása miatt is.

Egy ideig, tévesen az alkohol-betegség velejárójának tekintették, ma már azonban bizonyított, hogy bár az alkoholfogyasztás hatására is erősödhetnek a tünetek, mégsem kifejezetten ez okolható a betegség kialakulásáért, illetve az állapot romlásáért.

Korai szakaszban csupán átmeneti bőrpirosodással jár, mely idővel nagyobb kiterjedésűvé válik és egyre hosszabb ideig marad meg.

Ezért is nagyon fontos, hogy időben elkezdjük a rosacea terápiáját. A megfelelő krémekkel, kenőcsökkel ugyanis, ha a folyamat meg nem is megállítható, de jó eséllyel, eredményesen lassítható! Folyamatos bőrápolással és odafigyeléssel kifejezetten jó életminőséget lehet elérni.

A Biogo webáruház kínálatában kiváló minőségű és hatékonyságú rosacea elleni kozmetikumokat talál. Pl. az AVA speciális, parabénmentes arckrémet (az alábbi linkre kattintva meg is vásárolható), mely kiválóan ápolja, védi, simítja, nyugtatja az érzékeny, rosacea-ra hajlamos bőrt, miközben a fő okot is kezeli: hatékonyan erősíti a kapillárisok falát.

Ne késlekedjen tovább! Kezdje el a kezelést még ma! AVA rosacea elleni krém

 

Írta: Kis Szilvia

Címkék: rosacea kezeles

Szólj hozzá

Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949