Hogyan védekezhetünk a pigmentfoltok kialakulása, illetve elszaporodása ellen

2019-04-30 0 Hozzászólások

Hogyan védekezhetünk a pigmentfoltok kialakulása, illetve elszaporodása ellen

 

A pigmentfoltok, amiket öregségi vagy májfoltoknak is szokás nevezni, jellemzően a kor előrehaladtával, a bőr alatt felszaporodott festékanyag (melanin) miatt alakulnak ki, és terjednek el a bőr külső rétegén. Leggyakrabban a kézfejen, arcon és a dekoltázson, tehát elsősorban az UV sugárzásnak erősebben kitett felületeken jelennek meg.

A májfoltokért felelős melanint a melanocita-, avagy festéksejtek termelik, melyeknek valójában az a feladata hogy megvédjék a sejtjeinket, pontosabban azok értékes DNS állományát a különböző sérülésekkel, hormonális elváltozásokkal, behatásokkal és a káros UV sugárzással szemben.

Tehát a melanin termelődés, a bőrünk egészségének védelme szempontjából rendkívül hasznos. Ha azonban pl. túlzásba visszük a napozást, akkor ez a festékanyag-termelődés átfordulhat, és akár idejekorán megjelenhetnek a barnás foltok a bőrünkön.

Mivel ezek az elváltozások akár rákos megbetegedéshez is vezethetnek, nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát!

Tehát, ha Ön nem szeretne melanin-túlszaporodást, illetve felhalmozódást, valamint bőrrákot, ne töltsön sok időt UV sugárzásnak kitett helyen (szabadban vagy szoláriumban), és az ott tartózkodás alatt, minden esetben gondoskodjon erős fényvédelemről!

Ha pedig a fiatalkori könnyelműség következtében már kialakultak a pigmentfoltok, akkor a megfelelő ápolással, illetve kezeléssel érdemes halványítani őket.

A professzionális kozmetikumokban erőteljes kémiai hámlasztással új, fiatalosabb, üdébb bőrfelszínt kaphatunk. Otthoni használatra pedig a különböző krémek kenőcsök válhatnak be, amelyek közül az Ava acerolás bőrmegújító ampulla C-vitaminnal, kifejezetten magas aszkorbinsav tartalma miatt igazi regeneráló, antioxidáns-lökettel látja el a bőrt, és hatékonyan lassítja, illetve megállítja a külső negatív hatások miatt felszabaduló, szabadgyökök okozta sejtkárokat is.

Az AVA acerolás ampulla C-vitaminnal megvásárolható a Biogo webáruházban.

 

Írta: Kis Szilvia

Címkék: pigment egeszseg

Szólj hozzá

Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949