Miután a szerzőnél meglévő inzulinrezisztencia mellé glutén-, és laktózérzékenységet is megállapítottak, elhatározta, hogy az édességekről végképp nem hajlandó lemondani! A finomságok kitalálásánál folyamatosan az ösztönözte, hogy hogyan tudja reform alapanyagokkal, módosításokkal glutén-, laktóz-, és cukormentesen elkészíteni.
A recepteket újragondolta, kivételes ízpárosításokkal és idénygyümölcsökkel bolondította meg és ínycsiklandó képekkel illusztrálta. Így a kipróbált arányok követésével kezdők és haladók is ellenállhatatlanul finom desszerteket tudnak alkotni konyhájukban, legyen szó hagyományosabb (palacsinták, piték, kekszek) vagy egészen új receptekről (zöld teás totutorta; chia mag puding; narancsos, rózsavizes marcipán stb.)
Táplálékallergiával küzdőknek és tudatosan étkezőknek egyaránt ajánljuk ezt a közvetlen stílusú, ajándéknak is kitűnő receptkönyvet, mely segítségével minden egyes finomság elkészítése kísérletező kikapcsolódás és egy fontos lépés az életmódváltás felé vezető úton!