Már a régi rómaiak is fogyasztották, erre utaló nyomokra bukkantak számos feltárt sírban.
A búzafélék közül, a tönkölybúza beltartalmának értékei a legmagasabb.
Könnyen emészthető, ideális ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt az emésztőrendszer számára igen kedvező. Nem terheli a szervezetet felesleges salakanyagokkal, ezért segíti a szellemi teljesítőképességet, a koncentrálóképességet és a fizikai erőnlétet.
A B12-vitamin kivételével az összes B-vitamin megtalálható benne, emellett jelentős E-vitamin-, kalcium-, magnézium-, és szelén forrás.
Gazdag esszenciális aminosavakban, mely igen kedvező hatással van az emberi szervezetre, többek között az idegrendszerre is.
Jó hatással van a fejfájásokra, idegrendszeri tünetekre, izomgörcsökre.
Antibiotikus hatású, erősíti az immunrendszert, így rendkívül hatékony például a Candida elleni küzdelemben.
Érdekes megfigyelés, miszerint jótékonyan hat a dohányzók pszichés és fizikai teljesítőképességére, regenerálódására.
Rendszeres, hosszútávú fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az erek falain lerakódott, meszesedésre hajlamos zsírréteg.
Speciális hatása az idegrendszert erősíti.
Az idegek egy különleges zsírpárnába, úgynevezett mielinhüvelybe vannak beágyazva, ami segíti az agyba jutó impulzusok továbbítását. A tönkölybúza növényi zsírtartalma erősíti ezeket zsírpárnákat és ezáltal az idegrendszert is.
Hatásai:
- Erősíti az idegrendszert.
- A tapasztalatok szerint serkenti a vérkeringést, fokozza a sejtek vér- és oxigénellátását.
- Egészséges arányban táplálja és fejleszti az izmokat és optimálisan látja el a szervezet szükségleteit.
- Hatékony például a Candida fertőzés elleni küzdelemben.
- Jótékonyan hat a dohányzók pszichés és fizikai teljesítőképességére, regenerálódására.
Rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében!