Termékleírás összetevőkkel (Legfeljebb 4000 karakter) Összetevők: hajdina A hajdina a keserűfű-félék családjába tartozik, és az ősmagyarság egyik alapgabonájának tartják. Magjának mind makro-, mind pedig mikroelem összetevőit tekintve kiváló beltartalmi értékekkel rendelkezik. A rosttartalma az egyik legmagasabb, emellett jó minőségű, teljes értékű fehérjeforrás. Zsírtartalmán belül a telítetlen zsírsavak rendkívül magas mintegy 77%-os arányt képviselnek. A hajdina rendkívül magas kalcium- és magnéziumtartalommal rendelkezik. Előnye még kifejezetten alacsony nátrium és viszonylag magas káliumtartalma is. A nyomelemek közül vasban, rézben és cinkben bővelkedik. Igen értékes vitaminforrás, hiszen szinte az összes B-vitamin fajtát tartalmazza, e mellett E-vitamin tartalma is jelentős. A hajdina antioxidáns hatású flavonoid és rutin (P-vitamin) tartalma miatt jótékony élelmiszer. Magas élelmirost-tartalma következtében szénhidrátjai lassabban szívódnak fel.