Illóolajok

Az illóolajok otthoni használata


Az illóolajok a kezdetektől fogva fontos szerepet játszanak a lelki világunkban. Jelentése nevéből értendő, olyan olajok amelyek, illékonyak, így olyan üvegekben kell tartani, ami megóvja őket a fénytől, és hermetikusan zár. Az illatokról több kutatás is igazolta, hogy hatással van az érzéseinkre, mivel az agyfélteke azonosítja, és akár a régi érzéseket, emlékeket is felidézhetnek. Az aromaterápiával a gyógyításban és a szépségápolásban is találkozunk, ahol az illatokat különböző csoportosítások szerint használják fel.


Az idő múlásával észrevették, hogy vannak olyan gyógynövények, vagy fűszer és aromanövények, amik pozitív hatással lesznek a lélekre, ellazítják a személyt, megnyugtatják, akár a stressz tüneteit is csökkenti, és sokkal hamarabb lesz tőle az ember jókedvű. Emellett olyan illatok is léteznek, amik nemcsak az érzelmekre, hanem a testre is jó hatással vannak, mivel fájdalomcsillapítók. Vannak olyanok is, amelyek inkább a szépségápolásban kapnak szerepet, mivel feszesítik a bőrt és stimulálják a keringési rendszert.


Belégzés útján


Először belégzéssel tudjuk használni, megfelelő távolságról az orrunk felé legyintjük a párolgó illatot, ez pedig frissítő, serkentő, vagy nyugtató légkört teremt körülöttünk. Különböző célokkal tudjuk felhasználni, vannak, akik az esti pihenéshez idéznek elő vele nyugtató hangulatot, hogy könnyebben tudjanak aludni. mások inkább a tanuláshoz választják, mivel serkenti őket. így képesek a gyorsabb és jobb koncentrálásra. Szintén felhasználhatjuk a levegő megtisztítására, például akkor, ha betegek tartózkodnak a szobában.


Egyik legjobb módja a párologtatásnak, ha három cseppet meleg tál vízbe teszünk. A meleg környezet gyorsítja a párolgást, így az amúgy is illékony olajok még hamarabb a levegőbe kerülnek. Sokan ultrahangos diffúzort szereznek be, amelyek lángmentesek, és automatikusan kikapcsolnak. Ezek a párologtató eszközök megadott időközönként vegyítik el az illatot a levegőben. Használhatjuk a hagyományos gyertyát is, azonban soha ne hagyjuk felügyelet nélkül.


Illóolajok


illóolaj a bőrön keresztül


Bőrön keresztül is lehet használni, és az olajoknak a molekulái eljutnak a véráramba, ezáltal végig mennek az egész testünkön. Romantikus estéken is nagyszerű Szerepet tölt be. Választhatunk olyan olajat, ami regenerál, méregtelenít, ellazít, vagy stimulál, azonban használat előtt érdemes bőrtesztet végezni, nehogy allergiás reakcióval válaszoljon a testünk. A bőr tesztet magunk is elvégezhetjük, tegyünk néhány cseppet a kar külső részére, és ne mossuk le 48 órán keresztül. Ha reakcióba lép, például kipirosodik, akkor ne használjuk a terméket.


Az illóolajok fürdővízben is használhatóak, de mindig hígítsuk őket, és soha ne tegyünk 6 cseppnél többet a vízbe. Keverjük el alaposan a kádban, így nem fog a víz tetején lebegni. A legtöbb olajat ma már weboldalakon keresztül is be lehet szerezni. A vásárlás az utóbbi pár évben könnyűvé vált, a vélemények segíthetnek abban, hogy kiválasszuk a megfelelő illatot, az árak pedig megmutatják, hogy hamisítvánnyal van-e dolgunk. A jó minőségű illóolaj 2-3000 Ft körül mozog. 


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949