Bio élelmiszerek

Bio élelmiszerek

A Bio termékeket minősített bio- vagy ökogazdaságokban termelik, vagy ilyen alapanyagokból készítik. Magyarországon a Biokontroll Kft és a Hungária Öko Garancia Kft. adhat "Bio" minősítést, EU és magyar jogszabályok alapján, illetve az ő feladatuk ezek szigorú betartásának ellenőrzése is. A csomagolt termékeken fel kell tüntetni az ellenőrző szervezet kódját, ha nem csomagolt, akkor pedig termelői tanúsítványt állítanak ki. A termelés során a hangsúly a megelőzésen van, és csak természetes szereket használnak növényvédőnek. Ritkán előfordulhat, hogy mégis hagyományos vegyszert kell alkalmazni, de az is csak olyan lehet, aminek nincs mérgező hatása és nem szennyező. A Bio termékek élettani hatása kedvezőbb, mint a hagyományos termékeké, mert általánosan magasabb ásványi anyag-, nyomelem- és vitamin tartalommal rendelkeznek. Mindez a szigorú szabályok szerinti termelés és/vagy előállítás eredménye.

A termelés során a hangsúly a megelőzésen van, és csak természetes szereket használnak növényvédőnek. Ritkán előfordulhat, hogy mégis hagyományos vegyszert kell alkalmazni, de az is csak olyan lehet, aminek nincs mérgező hatása és nem szennyező. A Bio termékek élettani hatása kedvezőbb, mint a hagyományos termékeké, mert általánosan magasabb ásványi anyag, nyomelem és vitamin tartalommal rendelkeznek. A Bio Élelmiszereket is szigorúan ellenőrzik, fontos ismérvek, hogy kevesebb a kémiai szennyezettséget tartalmaznak. Előállításukhoz az alapanyagoknak is szigorúan ökogazdaságból kell származnia. A bio élelmiszerek adalék és segédanyagai GMO mentesek, amit külön is igazolnia kell a gyártónak. Mindez a szigorú szabályok szerinti termelés és/vagy előállítás eredménye.

A Bio élelmiszereket egyre többen keresik, fontos lett sokak számára az egészségtudatos étkezés. Ezáltal megnőtt a kínálat is, nagyon sokan próbálnak Bio terméket értékesíteni, viszont nem mindenki forgalmaz megfelelő minőséget. Ezekkel a termékekkel érdemes vigyázni. 

A naturalgo.hu mindent megtesz, hogy csak valóban ellenőrzött forrásból származó, valódi bio termékek kerüljenek a választékba.

Webáruházunk Bio élelmiszer kínálata itt található.

Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken.
Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949