Öko tisztítószerek – végre tényleg tiszta minden!

2019-09-30 0 Hozzászólások

A Te háztartásodban is utat törnek az öko tisztítószerek? Eleged lett a sok mérgező, fojtó szagú szerből? 

Lakhelyed tisztántartása, fertőtlenítése mindig is valamilyen kémiai szer használatát jelentette. A mosogató szekrény aljában sorakoztak a flakonok, egyet használtál a konyhában, a másikat a fürdőszobában. Felmosáshoz külön lötyi kellett, az univerzális tisztítószerek pedig nem értek sokat, ráadásul egy-kettőre elfogytak. 

Az öko tisztítószerek nagy előnye azonban, hogy változatosan felhasználhatók, és nem terhelik meg a környezetet feleslegesen.

Hatékonyak-e egyáltalán az öko tisztítószerek?

Igen, többféle szempontból is érdemes lecserélni a háztartási tisztítószereket környezetbarát verziójú termékekre. Miért?

  1. A mindennapi teendőket elvégezve sem károsak a környezetre: a mosogatószerben nincsenek vízben oldódó káros anyagok, és a természetes tisztítószerrel is ugyanolyan effektív zsíroldó hatást érsz el. 
  2. Kímélik az emberi bőrt: az öko mosószer, bio tisztítószerek nem irritálják a bőrt, ezáltal az allergiás reakciók is elkerülhetők – felejtsd el a gumikesztyűt a hosszas gyaszatolások alkalmával a fürdőben!
  3. Tisztább marad a lakás levegője: tudtad, hogy a lakhelyed levegőjében is ott vannak a tisztító vegyszerek agresszív szemcséi? Szinte mindegyik címkén ott van, hogy ne lélegezze be, mert káros hatású. Természetes tisztítószerek használatával jobb lesz a benti levegő minősége is.
  4. Természetes antibakteriális anyagok is vannak: amellett, hogy “egy kis kosz nem árt”, a bacilusok, vírusok elpusztítására, tehát a fertőtlenítésre találhatsz olyan környezetbarát anyagokat, amelyek természetes módon gyérítik a kórokozókat.
  5. Olcsóbb: ha az ecetre, szódabikarbónára, citromsavra és hasonló egyszerű szerekre gondolsz, ezeket olcsón be tudod szerezni, és hatékonyan tudod használni őket otthonod tisztasága és egészséged érdekében.

Milyen öko tisztítószereket használj?

Ahogyan az élelmiszerek és kozmetikumok, úgy a tisztítószerek is alapos ellenőrzés és kritérium rendszer teljesítése mellett kaphatnak környezetbarát minősítést. 

Amikor öko tisztító, fertőtlenítő takarítószert választasz, figyelj a minőségi jelzésekre, amelyek garantálják a természetes összetevőket. 

Természetes anyagok a nagytakarításhoz

Az alábbiakban olvashatsz javaslatokat, hogy milyen természetes anyagokat használj egy környezetkímélő nagytakarításhoz.

  • Ecet: a konyhában ételízesítésre használt szer rendkívül sokféleképpen társad lehet a takarításban. Erős vízkőoldó, számos ökotermék alapanyaga. Fertőtlenítő és szagtalanító szer is – a hűtőszekrény takarításakor vízzel hígítva megszünteti a szagokat. Öblítőként is használhatod a mosás során, a ruhákat puhává teszi, a ruhadarabok színét pedig élénkíti.
     
  • Szódabikarbóna: lúgos hatású por, amely jó zsíroldó, folteltávolító. Ecettel keverve még a sütőre ráégett szennyeződést is eltávolítja. Ehhez kellő mennyiségben és töménységben kell felvinni a szódabikarbónás-ecetes masszát, pár órát állni hagyni, és a végén meleg vízzel lemosni a felületről.
     
  • Kávézacc: gondoltad volna, hogy a kávézacc megszünteti a dugulást a lefolyóban? Használhatod még zsíroldóként is a tűzhely felületének tisztítására súrolószer helyett.
     
  • Citromsav: vízzel keverve szinte bármilyen felületet – porcelán, üveg, tükör, króm, alumínium - csillogóvá és karcmentessé varázsol. Természetes légfrissítőként is helyt áll, baktériumölő hatású.
     
  • Lenolaj: nagytakarításkor nem árt a bútorok rendbetétele. Egy lenolajos áttörléssel a bőrbútorokat óvhatod meg a kirepedezéstől, szárazságtól.
     
  • Mosószappan: kiváló folttisztító ruhákhoz, textíliákhoz, függönyök mosásához.

Kész is a kíméletes nagytakarítás – öko tisztítószerekkel! Keresd a termékeket webáruházunkban!

Szólj hozzá

Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949