Étrend-kiegészítők fogyáshoz – vesszenek a kilók!

2019-10-18 0 Hozzászólások

Gondoltad volna, hogy az étrend-kiegészítők fogyáshoz is hasznosak lehetnek? Amikor végre eldöntöd, hogy megszabadulsz a felesleges kilóidtól, bizonyos étrend-kiegészítők nagy mértékben támogathatják az elhatározásodat. Melyek azok a növények, illetve ásványi anyagok, amelyeket érdemes szedni, mielőtt és mialatt fogyókúrát tartasz? Körképünk segít megtalálni a számodra legideálisabb segítőtársat a diétád során.

Étrend-kiegészítők fogyáshoz – a diéta előtt méregteleníts!

Bizonyított tény, hogy az emberi szervezetben megannyi káros, ún. méreganyag halmozódik fel az egészségtelen étrend, a hosszas ülőmunka, illetve a mozgásszegény életmódnak köszönhetően. 

A hatékony fogyókúrát tehát érdemes méregtelenítéssel kezdeni, ezáltal is karcsúsodhatsz, és ami még fontosabb, kikerülnek a szervezetedből a káros, lerakódott anyagok. 

Természetes méregtelenítő anyagok például a kávé, a széntabletta, a só és a grapefruit. 

Fogyás természetes élelmiszerekkel

Különösen zavaró lehet a hirtelen súlygyarapodás az ünnepek környékén, amikor degeszre eszed magad nagymamád finom süteményeiből, és a mérlegen állva már nem tetszik, amit látsz. Érdemes tudni, hogy a fogyást elősegítő étrend-kiegészítők milyen elven működnek:

  1. Étvágycsökkentő hatás: teltségérzetet keltő élelmiszerek, így kevesebb kalóriát kívánsz meg egy nap. Ilyenek pl. mandula, gyömbér, kávé, zabkása, zöld tea, étcsokoládé, fahéj és a leveles zöldségek.
  2. Felszívódást gátló hatás: az étrendben található zsírok vagy szénhidrátok felszívódását akadályozó termékek. Például: italporok, kapszulák.
  3. Zsírégető hatás: segítségükkel több kalóriát éget el a szervezet. Például: testsúly kontroll tabletta, protein készítmények.

Étrend-kiegészítők fogyáshoz – vigyáznak rád a diéta alatt

Nem könnyű kiválasztani, hogy melyik diéta a leghatásosabb a számodra. Napjainkban az alábbi fogyókúrás megoldásokat tartják a leghatékonyabb módszereknek:  

  • 90 napos fogyókúra: A fő szempont ennél a diétánál, hogy minden nap különböző élelmiszer csoportból származó ételt kell fogyasztani. Amennyiben naponta változik a szervezetbe kerülő tápanyagok minősége, a szervezet anyagcseréje felgyorsul, hiszen nem terheled meg az egyszerre többféle típusú tápanyagokkal. 4 naponta kerülnek sorra a fő tápanyag típusok – 1 nap fehérje, 1 nap keményítő, 1 nap szénhidrát, 1 nap gyümölcs. Reggelire csak gyümölcsöt lehet enni – 90 napon keresztül. 
  • Zóna diéta: ezzel a fogyókúrás módszerrel egyenletes módon lehet súlycsökkenést elérni. A módszer alapvetése, hogy a szervezetbe jutó tápanyagok aránya állandó, vagyis 30% fehérje, 30% zsír, illetve 40% szénhidrát legyen. Napi ötszöri étkezéssel, tehát többször kis mennyiséget kell fogyasztani, mindig ugyanakkor. Reggel, ébredés után 1 órával lehet és kell reggelizni.
  • Atkins diéta: gyorsan látványos fogyás érhető el ezzel a szénhidrátot száműző diétával. A többi tápanyagból nincs mennyiségi megkötés, hiszen ha elhagyod a szénhidrátot, a szervezet a zsírt kezdi el égetni, ami a cél. Megfelelő mennyiségű fehérje bevitelre van szükség, a tésztát, gyümölcsöt, rizst kerülni kell. Kalóriaszegény ételeket lehet enni. 

A legnépszerűbb diéták leírása rámutat arra, hogy - mivel kihagyunk valamit az étrendünkből - a szénhidrát vagy a zsír elkerülésével számos vitamin vagy ásványi anyag sem kerül be a szervezetbe – ezeket pótolni kell. Itt is az étrend-kiegészítők nyújtanak megoldást.

Fogyókúra alatt ajánlott szedni: A-vitamin, B-vitaminok, C-vitamin, D-vitamin és E-vitamin, illetve K-vitamin. Az ásványi anyagok közül: kalcium, kálium, króm, vas, magnézium. A probiotikumok szedése is javasolt, hiszen egy-egy diétával felborul az addigi emésztés és bélműködés, a bélflóra egészséges kiegyensúlyozottságát segítenek fenntartani. 

Nézz körül kínálatunkban, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő terméket a fogyás elősegítéséhez!

Szólj hozzá

Barion Bankkrtys fizets
'
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949