-
Az Ön bevásárlókosara még üres!
Mért kellene mindenkinek csírákat fogyasztania
A vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, fehérjékben, nyomelemekben és enzimekben rendkívül gazdag csírák fogyasztása nem csupán a friss gyümölcsökben és zöldségekben szegényesebb téli, hanem gyakorlatilag az év bármely szakaszában ajánlott. Ezek az apró, fiatal, magas tápanyagtartalmú és friss csíranövénykék erőteljes egészségvédő és immunrendszer-erősítő tulajdonságokkal rendelkeznek.
A csírák koncentráltan tartalmazzák az egészséges élethez elengedhetetlenül fontos tápanyagokat, illetve vitaminokat, emellett pedig gazdag, finom, lágy vagy épp intenzív ízekkel is gazdagíthatják ételeinket.
A csíráztatásra szánt, lehetőleg bio minősítéssel rendelkező magok, illetve a belőlük kihajtó vitaminbombák, nem tartalmaznak semmilyen vegyszert. A magok a bennük lévő tápanyagoknak köszönhetően csíráznak ki és kezdenek el növekedni. Ehhez semmiféle tápanyag-utánpótlásra, illetve kémiai beavatkozásra nincs szükségük.
Fajtától függően más-más kedvező tulajdonsággal és ízzel bírnak. Vannak közöttük enyhébb, zöldebb ízvilágúak és pikánsabb, illetve csípősebb változatok is. Rendszeres fogyasztásukkal, többek között: kedvezően befolyásolhatjuk a koleszterin-, illetve vércukorszintünket, felpörgethetjük a szervezetünkben a salakanyagok távozásának mértékét és ütemét, hatékonyan szembeszállhatunk a felső légúti panaszokat okozó, kóros nyákfelhalmozódással, és éltető antioxidánsokkal, illetve vitaminokkal erősíthetjük az immunrendszerünket.
A csírák fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez, ezért a Biogo webáruház kínálatában, többféle változatban és kiszerelésben is megtalálhatóak.
A csírákért, magokért és a csírákból készült őrleményekért kattintson az alábbi linkre: csírák
Írta: Kis Szilvia